نان فتیر چیست؟

قبل از اینکه به معرفی این نان بپردازیم، باید بدانیم نان فتیر چیست و آیا مطابق سلیقه شما خواهد بود؟ نان فتیر به نانی گفته می‌شود که در آن برای پخش از خمیر مایه استفاده نشده است. می‌توانید تصور کنید که نانی که در آن از خمیر مایه استفاده نشده چگونه بافتی خواهد داشت. البته بافت نان‌ها با توجه به مواد سازنده آن بسیار متفاوت می‌تواند باشد ولی اغلب نسبت به نان‌هایی که در آن از خمیر مایه استفاده شده، کمی سفت‌تر هستند.

ماده اولیه نان فتیر شکر، تخم مرغ و آرد است ولی بسیاری از مواد دیگر همچون زعفران، گل رنگ و انواع دانه‌ها نیز ممکن است در آن بکار برود. حتی بعضی از نان‌ها خوشمزگی خود را مدیون استفاده از شیر به جای آب در ساختشان هستند. نان شیرمال یکی از انواع نان­ها و فتیر است. این نان‌ها می‌تواند مغزدار و پر شده نیز باشد. توجه کنید که به دلیل استفاده نکردن از خمیر مایه، این نان‌ها اغلب حالت و شکلی نرسیده دارند و حتی در مواردی به آنها نان بیات نیز گفته می‌شود چرا که اغلب حالتی ترد دارند که در نان‌های خشک و بیات شده دیده می‌شود.

 

نان محلی فتیر اراک

وقتی صحبت از نان فتیر می‌شود، بهترین آنها نان فتیر اراک خواهد بود. این نان سال‌ها است که در سفرة مردمان این شهر وجود دارد. این نوع نان نیز همچون نان شیرمال است که در آن زردچوبه، زعفران یا گل رنگ استفاده شده است. کسانی که اراک بوده‌اند می‌دانند که این نان جزوی از  سوغات اصلی اراک است.


فتیر" سوغات داغ و شیرین اراک + تصاویر- اخبار استانها تسنیم | Tasnim |  خبرگزاری تسنیم | Tasnim

 

یکی از سنت های فتیر پزی های اراک، چیدن این نان های شیرین در سبد‌های چوبی دست بافت است. تقریبا توی هر فتیرپزی‌ای که پا می‌گذارید، با صحنه زیبا و اشتها آور این نان‌ها روبرو می‌شوید.