استان مرکزی را به چیزهایی مثل شیره سفید و گیوه و گلیم شاید بشناسند، اما سوغات اصلیش همان فتیر است. چیزی که شاید حتی اراکیها هم ندادنند، تاریخ این فتیرهاست!!
جالب است که بدانید در گذشته، مردم شهر عراق عجم (اراک الانمان) معمولا همهگی یکی دو روز قبل از عید، در خانه یک نفر جمع می شدند و به پخت فتیر نوروز میپرداختند.
و امروز هم با وجود گذشت زمان، تنها با قدری تغییر در شیوه، پخت فتیر در استان مرکزی و شهر اراک ادامه دارد و ما هنوزِ هنوز هم وقتی در اراک قدم زنان راه میرویم، فتیرپزی را در دکهای میبینیم که بوی نان شیرینش در هوا مانند نانواییها پیچیده.
فتیر، که خود یک میان وعده خوش طعم و در عین حال مقوی است، از جمله مهمترین سوغات های شهر اراک بوده که معمولا چه مردم این شهر و چه مسافران آنرا بعنوان سوغات به همراه خود برای دوستان، اقوام و آشنایان به سوغات و هدیه میبرند.
پخت کسمه، نان روغنی در کنار فتیر از دیگر مشتقات و سوغات مشابه اراک بوده که در این شهر پخت و بعنوان سوغات عرصه می شود و به طور قطع هرمسافر و میهمان که به این کلانشهر سفری کرده برای یکبار طعم شیرین، داغ و دل چسب آنرا چشیده است.